Premierul Dăncilă, în audiență la Papa Francisc

Publicat: 10 05. 2018, 20:02

This browser does not support the video element.

Premierul Viroca Dăncilă se întâlnește cu Papa Francisc, șeful Executivului urmând să plece joi la Vatican. „În această după/amiază voi pleca într-o vizită la Vatican, unde voi fi primită în audiență de Sanctitatea Sa Papa Francisc. Vizita este în baza bunelor relații bilaterale din România și Vatican”, a declarat premierul Viorica Dăncilă, la începutul ședinței de Guvern de joi.

Întâlnirea va avea loc vineri, potrivit unui comunicat oficial. Premierul va avea, totodată, întrevederi cu cardinalul Pietro Parolin, Secretar de stat al Sanctității Sale, cu Marele Maestru al Ordinului Suveran de Malta, Giacomo Dalla Torre del Tempio di Sanguinetto, precum și cu președintele Comunității Sant”Egidio, Marco Impagliazzo.

Vizita prim-ministrului la Vatican are loc pe fondul unor relații bilaterale foarte bune, în anul sărbătoririi Centenarului Marii Uniri a României, care va fi marcat la Sf. Scaun printr-o serie de manifestări culturale și academice de ținută, arată sursa citată.

Programul vizitei include, de asemenea, o întâlnire cu studenții români care studiază în universitățile pontificale, care va avea loc la sediul Colegiului Pontifical „Pio Romeno”.