Premiile Gopo 2013: „Toată lumea din familia noastră” – cel mai bun film

Publicat: 26 03. 2013, 11:37
Actualizat: 25 06. 2013, 15:08

„Toată lumea din familia noastră”, în regia lui Radu Jude, a câștigat premiul pentru cel mai bun film la cea de-a șaptea ediție a galei Gopo, care a avut loc luni seară, la Opera Națională București.

Cel mai dorit trofeu al serii a fost acordat filmului „Toată lumea din familia noastră”. Acesta a fost cel de-al șaselea premiu primit la ediția din acest an a premiilor Gopo de filmul lui Radu Jude.

Astfel, Radu Jude a primit premiul Gopo pentru cel mai bun regizor, în timp ce pelicula și-a adjudecat și distincțiile pentru: cel mai bun actor în rol principal (Șerban Pavlu), cea mai bună actriță în rol secundar (Mihaela Sîrbu), cel mai bun actor în rol secundar (Gabriel Spahiu) și cel mai bun scenariu (Radu Jude și Corina Sabău).

Trofeul pentru cel mai bun film a fost primit de Ada Solomon, producătoarea filmului „Toată lumea din familia noastră”, de la Luminița Gheorghiu și Peter Călin Netzer, protagonista și respectiv regizorul filmului „Poziția copilului”, câștigător al premiului Ursul de Aur la ediția din acest an a Festivalului de Film de la Berlin.