Preot din Sibiu, suspendat pentru că le-a cerut credincioșilor bani pentru a plăti facturile: „Mi-e greu și mie”

Publicat: 13 01. 2023, 12:08
Sursă Foto - B1TV

Un preot de la Mănăstirea Sădinca, din județul Sibiu, a fost suspendat de la slujbe după ce le-a sugerat enoriașilor să plătească pomelnicele, pentru a putea achita facturile de energie electrică ale lăcașului.

Într-o predică ținută pe 1 ianuarie, părintele Stoica de la Mănăstirea Sădinca, din județul Sibiu, a făcut câteva afirmații, care, după ce au ajuns în spațiul public, au determinat Mitropolia Ardealului să-l oprească de la a mai sluji pentru o perioadă.

Preotul chiar a precizat că nu va mai pomeni numele celor care nu dau bani.

David Stoica le-a vorbit credincioșilor despre prețul utilităților și i-a avertizat să plătească pomelnicele, pentru că altfel nu le va mai pomeni numele.

„Cu banii ăia trăim și noi”

În discursul său, preotul l-a confundat pentru câteva secunde pe Patriarh cu Papa.

”Să aveți grijă ce votați și pe cine votați. Fiindcă noi ieri, dacă nu mergeam să plătim curentul era tăiat. Îți pune câte 36 de milioane de lei curentul, no, plătește.

Cine? Cât s-a strâns astăzi? Mi-a dat careva? Nu. Care mi-a dat cununa anului, da. Și vreau să spun că cine nu plătește cununa anului, iasă, nu-l mai pomenesc, ”la revederci”.

Știi care-i problema? Cu banii ăia trăim și noi, din banii ăia luăm lumânări pentru altar, luăm lumânări de la Mitropolie, luăm tămâie ca să ne rugăm pentru voi.

Deci salariul nostru care e îl dăm pe lumânări, îl dăm pe cărți, reviste teologice, papa, ăsta, zi, patriarhul și alte d-ălea. Gândiți-vă foarte bine că mi-e greu și mie”, a spus părintele Stoica în timpul slujbei, potrivit B1TV.

Filmarea a fost postată pe rețelele de socializare, dar a fost ștearsă apoi de pe contul de Youtube al mănăstirii.