Preotul Pomohaci, cercetat pentru racolare de minori în scopuri sexuale, cere autosuspendarea din preoție

Publicat: 25 07. 2017, 12:08
Actualizat: 26 03. 2019, 03:18

„Preotul Pomohaci a depus o cerere de autosuspendare din preoție, invocând motive medicale. Mâine este ultima zi din cele 30 pe care le-a avut la dispoziție pentru a aduce probe reale în favoarea nevinovăției sale. Până acum, nu a adus niciuna. Dacă nici mâine nu aduce un argument consistent, poimâine (joi- n.red.) se va declanșa cercetarea Consistoriului eparhial. Mâine sau poimâine (miercuri sau joi – n.red.) Arhiepiscopia Alba Iulia va oferi un comunicat de presă pe această temă”, a declarat Bănescu.

Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție a preluat dosarul deschis de Parchetul de pe lângă Judecătoria Târgu Mureș, în care preotul Cristian Pomohaci este acuzat de infracțiuni de racolare de minori în scopuri sexuale, în cauză urmând a fi făcute cercetări, au declarat reprezentanții Parchetului pentru MEDIAFAX.

Sesizarea a fost făcută după ce în spațiul public a apărut o înregistrare audio în care preotul Cristian Pomohaci i-ar fi promis unui adolescent că îl va plăti dacă va întreține relații sexuale cu el. Spre finalul înregistrării, cel care se presupune a fi preotul Pomohaci îi spune băiatului că între ei doi a fost, de la bun început, „ceva special”, amintindu-i cum s-au întâlnit. Cristian Pomohaci a slujit la Parohia Moșuni din județul Mureș care aparține de Arhiepiscopia Ortodoxă de Alba Iulia.

Preotul susține că este nevinovat și are timp să-și demonstreze nevinovăția în fața Eparhiei din Alba Iulia, acesta fiind, în prezent, oprit de la slujirea slujbelor bisericești.