Președintele Consiliului Județean Bacău este audiat la DNA

Publicat: 05 08. 2014, 09:22
Actualizat: 06 11. 2019, 07:11

Benea nu a făcut declarații la intrarea în sediul Direcției Naționale Anticorupție (DNA).

La 17 iulie, anchetatorii au făcut percheziții la 28 de adrese din județul Bacău, inclusiv la trei instituții publice, într-o cauză privind săvârșirea unor infracțiuni de corupție, în perioada 2005-2012, potrivit DNA.

Descinderile au vizat și sediul Consiliului Județean Bacău, precum și locuința președintelui CJ, Adrian Dragoș Benea, și pe cele ale altor angajați ai instituției.

În urma perchezițiilor, au fost ridicate documente care au legătură cu ancheta desfășurată în acest caz.

Reprezentanții DNA au precizat că, în acest dosar, au început urmărirea penală in rem, pentru fapte de corupție
Consiliul Județean Bacău este condus, din 2004, de Dragoș Adrian Benea, lider al filialei județene a PSD, și de vicepreședinții Ionel Floroiu, care este și vicepreședinte al organizației județene a PSD, și Claudiu Constantin Năstasă (PNL).

Perchezițiile la sediul Consiliului Județean Bacău au avut loc la trei săptămâni de la descinderile făcute de procurorii DNA la Primăria Bacău. În urma acelor descinderi, primarul Romeo Stavarache a fost reținut de procurorii DNA, în 26 iunie, iar în aceeași zi Curtea de Apel Bacău a decis să fie cercetat sub control judiciar. De asemenea, instanța a dispus ca oamenii de afaceri Liviu Cenușă și Liviu Goian, vizați în același dosar, să fie cercetați tot sub control judiciar.