Președintele Klaus Iohannis a depus o coroană de flori la comemorarea de Ziua Eroilor

Publicat: 21 05. 2015, 13:08
Actualizat: 21 05. 2015, 14:49

La ceremonie s-a intonat imnul de stat și a avut loc o scurtă slujbă religioasă.

„Gândurile noastre se îndreaptă cu recunoștință către toți cei care, cu prețul sacrificiului suprem, au apărat independența, integritatea și suveranitatea României. Rămân, de asemenea, în memoria noastră cei care au plătit cu viața idealul de libertate al Revoluției Române din 1989. Îi comemorăm astăzi și pe militarii căzuți în teatrele de operații sau în alte misiuni pe teritoriul ori în afara țării”,se spune în mesajul președintelui cu ocazia acestui eveniment.

În mesajul postat pe site-ul Administrației Prezidențiale se mai afirmă: „Acești eroi, cunoscuți sau necunoscuți, ne oferă peste timp cea mai prețioasă lecție a dăruirii de sine în numele unui ideal suprem, acela de a-și servi patria. Exemplul lor de abnegație și devotament, al felului în care și-au slujit țara necondiționat, este unul demn de urmat de către generațiile viitoare”.

„Avem datoria să nu le uităm niciodată sacrificiul și să onorăm memoria celor care s-au jertfit pentru libertate, dreptate și credință.Recunoștință veșnică Eroilor Neamului, Dumnezeu să-i odihnească în pace!”, se spune în incheierea mesajului prezidențial.

Ziua Eroilor, care se sărbătorește la 21 mai, este o sărbătoare națională consacrată celor căzuți în războaiele pentru apărarea țării.