Prim-vicepreședintele PNL: Este o situație tristă, se impune de urgență demisia lui Oprescu dacă va fi arestat

Publicat: 06 09. 2015, 11:30
Actualizat: 07 09. 2015, 08:28

„Este o situație tristă pentru imaginea Bucureștiului și imaginea României. Pentru mine este de neînțeles cum de un primar general care are deja un consilier reținut pentru fapte de corupție se poate preta la astfel de gesturi. Dacă acuzațiile care i se aduc vor fi confirmate de către instanță și se va lua o măsură care va însemna arest cred că se impune de urgență demisia dlui. Oprescu din funcția de primar general al Capitalei. (…) Nu se poate continua cu situația de a rămâne în funcție ca primar general o persoană care s-a pus într-o astfel de situație”, a declarat Cristian Bușoi.

Primarul Capitalei, Sorin Oprescu, a fost reținut de DNA, sâmbătă noapte, pentru luare de mită, după ce ar fi primit 25.000 de euro de la patru denunțători.

Primarul ar fi primit cei 25.000 de euro sâmbătă de la șeful unei instituții din primărie, care ar fi intermediat mita.

„În perioada 2013-2015, un grup bine organizat, la care a aderat și inculpatul Oprescu Sorin Mircea, a înființat în administrația locală din Municipiului București un sistem prin care operatorii economici care doreau să primească contracte din partea instituțiilor publice aflate în subordinea Primarului trebuia să remită o parte din profitul brut realizat din execuția acelor contracte, cu titlul de mită, unor factori de decizie din cadrul aparatului Primarului Municipiului București”, se arată în ordonanța de reținere a procurorilor Direcției Naționale Anticorupție (DNA).

Conform documentului citat, executantul păstra pentru sine între 30% și 33% din profitul brut, iar diferența era remisă funcționarilor din cadrul aparatului primarului Municipiului București, cu titlul de mită. Un procent de 10% din valoarea contractului ar fi fost cerută pentru Sorin Oprescu.