Prima declarație a unui supraviețuitor: „A încercat să degivreze, a pierdut altitudine și ne-am prăbușit”

Publicat: 21 01. 2014, 00:18
Actualizat: 29 07. 2014, 19:38

Un medic din Oradea care a supraviețuit accidentului aviatic în care și-a pierdut viața pilotul Adrian Iovan a povestit despre circumstanțele producerii accidentului. „A încercat să degivreze, a pierdut altitudine și ne-am prăbușit”, a spus el. Medicul a adăugat că imediat după prăbușire s-a încercat acordarea primului ajutor răniților, însă, din păcate, pilotul Adrian Iovan era încarcerat.

Prof. dr Dana Safta, managerul de la Spitalul Elias, a declarat că a vorbit cu dr. Valentin Pană, purtător de cuvânt al unității sanitare și unul dintre medicii care se afla la bordul aeronavei care s-a prăbușit în Beliș, județul Cluj, și că i-a spus starea lui de sănătate este una stabilă, deși are traumatisme la nivelul toracelui și a claviculei. „Mi-a spus că era răvășit și că a dat foc la tot ce avea la îndemână pentru a se putea încălzi. Starea lui este una bună, este conștient”,a  spus Safta.

Prof. dr. Irinel Popescu a declarat că a vorbit cu dr. Radu Zamfir, coordonatorul echipei de medici care s-a prăbușit la Beliș, județul Cluj, chiar la scurt timp de la producerea accidentului aviatic. „L-am sunat în jurul orei 17.21. Mi-a răspuns și mi-a spus că s-a prăbușit cu avionul, iar apoi mi-a închis telefonul. Imediat am luat legătura cu autoritățile și am anunțat incidentul”, a spus prof. dr. Popescu.

Adrian Iovan a murit în urma aterizării forțate, o altă persoană se află în stop cardiorespirator, iar cinci dintre răniți au fost preluați de SMURD.