Prima măsură a guvernului Tudose: o nouă taxă. Românii cu salarii mari trebuie să-și plătească „solidaritatea”

Publicat: 29 06. 2017, 12:59

„S-a gândit această taxă pentru cei care au venituri ce depășesc zece salarii minime pe economie. Banii vor ajunge la bugetul pentru Sănătate”, au precizat, pentru Mediafax, surse politice.

Pe site-ul PSD a fost postat recent noul program de guvernare depus în Parlament de guvernul Tudose. Documentul prevede introducerea unor noi taxe și impozite: contribuția de solidaritate, taxa pe produsele nocive, impozitul suplimentar pe resurse naturale. În același timp dispare impozitul pe dividende, începând cu 1 ianuarie 2018, iar impozitul pe venit scade de la 16% la 10%.

Pe de altă parte, pentru a colecta mai mulți bani la buget, cabinetul Tudose dorește să majoreze cu minimum 20% impozitul pe profitul obținut din extracția de resurse naturale care nu sunt prelucrate în România, prin adoptarea noii legi a redevențelor, până cel târziu la sfârșitul anului 2017.

Reamintim că Victor Ponta, în perioada în care a fost premier, anunțase că intenționează să introducă o taxă de solidaritate pentru bugetarii care câștigă peste 1.000 euro lunar.