PRIMA ZI FĂRĂ DECESE cauzate de coronavirus în România. Calculele care dau peste cap orice estimare

Publicat: 08 04. 2020, 10:36

IHME (Institutul pentru Măsurători și Evaluare în domeniul Sănătății), din cadrul Universității Washington, a prezentat mai multe modele matematice cu estimări despre evoluția pandemiei de coronavirus la nivel planetar.

Printre aceste calcule se află și o estimare privind ziua în care România nu va mai înregistra niciun deces cauzat de COVID-19, se arată în analiza amintită.

Acea zi îmbucurătoare ar fi 8 MAI, în viziunea cercetătorilor. De asemenea, numărul total de decese în România ar putea ajunge la 804, conform unor proiecții matematice până la data de 4 august anul curent.

De asemenea, în 11 aprilie resursele medicale ale țării noastre vor fi cel mai greu încercate de pandemia de coronavirus.

IHME este un centru independent de cercetare în domeniul sănătăţii publice, care funcţionează sub autoritatea UW Medicine, în cadrul Universităţii Washington. IHME oferă măsurători riguroase în legătură cu problemele de sănătate cele mai importante la nivel mondial şi evaluează strategiile folosite în abrdarea acestora.