Primăria Timișoara a cumpărat 35 de palmieri, cu 146 de euro bucata, pentru zona centrală a orașului

Publicat: 05 06. 2013, 14:53
Actualizat: 07 02. 2016, 23:44

Un număr de 35 de palmieri au fost cumpărați de Primăria Timișoara, cu suma de 146 de euro bucata, o parte dintre aceștia fiind puși, miercuri, cu tot cu ghivece, în zona centrală a municipiului, pe un spațiu verde, transmite corespondentul MEDIAFAX

Andrei Drăgilă, directorul SC Horticola din Timișoara, societatea care se ocupă de îngrijirea spațiilor verzi din municipiu, a declarat, miercuri, corespondentului MEDIAFAX, că 35 de palmieri au fost cumpărați de Primăria Timișoara, aceștia urmând să fie așezați în special în zona centrală a municipiului.

„Este vorba de palmieri de exterior. Au fost cumpărați din Olanda cu 146 de euro bucata. E cel mai bun preț. Astăzi (miercuri – n.r.) am pus primii palmieri pe un spațiu verde din apropierea Castelului Huniade. Sunt palmieri de exterior aclimatizați, crescuți în Europa. În mod obișnuit trăiesc în Asia și Africa”, a declarat Drăgilă.

Potrivit sursei citate, palmierii cumpărați de Primăria Timișoara sunt din soiul Phoenix Roebelenii, au nevoie de mult soare și trebuie udați cel puțin de două ori pe săptămână.