Primarul din Tg. Mureș: România e înghețată în ministere. Administrația centrală, ruptă de cele locale

Publicat: 05 12. 2014, 18:24

Dorin Florea, care este prim-vicepreședinte al PNL, a declarat, vineri, că de când face administrație nu a mai întâlnit o situație atât de ciudată ca în prezent, susținând că, „administrativ, România nu mai există”, întrucât administrația centrală este ruptă total de administrațiile locale.

„Nu s-a întâmplat niciodată, de când sunt în administrație, să nu cunosc numele miniștrilor. Vă rog să mă credeți că trăiesc o perioadă ciudată. Să nu auzi ce a făcut, să nu-ți răspundă la scrisori, să nu văd o preocupare pentru fonduri europene și demarare… E ruptă total administrația centrală de administrațiile locale, este total, total ruptă. Se discută de proiecte numai în sediile partidelor. Deci, administrativ, România nu mai există, decât ruptă total. Este inacceptabil așa ceva. Acest lucru nu o să mai poată dura”, a declarat Florea.

El a adăugat că România „este înghețată, pur și simplu, în ministere”, unde „practic, nu se lucrează” și s-a arătat convins că „jumătate, un sfert din oamenii serioși din Parlament nu cunosc aceste lucruri”.

„România este înghețată, pur și simplu, în ministere. În ministere este o rezistență la a face aproape orice. Nu răspund în teritoriu, nu se dau drumul la hârtii, este o bătaie de joc ce se întâmplă acum. Părerea mea e că niciodată România nu a fost în plan administrativ atât de blocată și atât de blazată, în ceea ce întâmpinăm acum. Eu văd în ceea ce înseamnă dialogul sau interpretările pe care le am cu diverse ministere sau agenții. Practic, nu se lucrează!”, a mai spus primarul, care consideră că Parlamentul este dominat de un număr impresionant de avocați, care fac ca legile „să iasă proaste”.