Primarul Timișoarei a pus la cale o campanie de verificare a palatelor cu turnulețe. Apoi s-a întâmplat ceva neașteptat

Publicat: 10 03. 2015, 17:20
Actualizat: 10 03. 2015, 17:59

Primarul Timișoarei, Nicolae Robu, a declarat, marți, într-o conferință de presă, că în urma solicitărilor sale de identificare a clădirilor din oraș pe care sunt construite turnulețe fără autorizație, un timișorean de etnie romă a solicitat un certificat de urbanism pentru demolarea acestor elemente de pe locuința sa, transmite corespondentul MEDIAFAX.

„Subsemnatul, ca primar al municipiului Timișoara, am declanșat o amplă acțiune de identificare a clădirilor cu turnulețe realizate fără autorizație sau cu nerespectarea autorizației, indiferent când. Ei bine, iată că, urmare a intervențiilor noastre ferme, dar strict legale, un prim cetățean a înțeles să se conformeze fără a mai fi nevoie să apelăm la instanțele de judecată. Este vorba despre domnul Codruț Stancu, care ne-a solicitat certificat de urbanism pentru desființare turnulețelor”, a declarat Nicolae Robu.

Primarul a solicitat și celorlaltor cetățeni ai Timișoarei care au în proprietate clădiri cu turnulețe să le demoleze de bunăvoie, dacă au fost ridicate fără autorizație de construire sau fără respectarea autorizației.

„Apreciez atitudinea domnului Stancu și cer și celorlaltor cetățeni, romi sau de orice altă etnie, care, în diverse circumstanțe, au construit ilegal, să facă urgent demersurile pentru a intra în legalitate și a-și diminua, astfel, sancțiunile și, implicit, pagubele, urmând modelul domnului Stancu”, a spus Robu.

Edilul i-a asigurat pe timișoreni că va continua campania de identificare a clădirilor cu turnulețe din municipiu și îi va notifica pe proprietari să intre în legalitate.

Primarul Timișoarei a lansat, anul trecut, o campanie de identificare a clădirilor cu turnulețe realizate fără autorizație de construire sau fără respectarea autorizațiilor de construire, proprietarii acestora fiind notificați. Proprietarilor li s-a pus în vedere că, dacă nu vor lua măsuri pentru intrarea în legalitate, se va iniția un proces judiciar.