Primarul Timișoarei, Nicolae Robu, cere Executivului mai mulți bani pentru construirea unui corp de clădire la Spitalul de Copii

Publicat: 13 03. 2015, 16:19
Actualizat: 14 03. 2015, 12:32

Potrivit scrisorii deschise semnată de primarul Timișoarei, Nicolae Robu (PNL), municipalitatea și-a asumat construirea unui nou corp de clădire pentru Spitalul de Copii „Louis Țurcanu”, „alocând fonduri importante de la bugetul local, dar contând și pe un sprijin considerabil de la bugetul de stat”.

„Valoarea totală a investiției este de circa 100 de milioane de lei. Până în prezent, Guvernul a alocat de la bugetul de stat pentru această investiție 5 milioane de lei, pe care a și virat-o efectiv în conturile Primăriei Timișoara în luna decembrie 2014. Am mulțumit public și vă mulțumesc și acum pentru ea. Pentru 2015, așteptările noastre erau să primim de la bugetul de stat 20 de milioane lei sau, dacă nu există posibilități pentru atât, cel puțin zece milioane lei. Am aflat cu surprindere astăzi (vineri – n.r.), că, în 2015, acest obiectiv major va primi de la bugetul de stat doar tot 5 milioane lei, cât a primit și în 2014”, se arată în scrisoarea deschisă semnată de primarul Nicolae Robu și adresată premierului Victor Ponta.

Nicolae Robu susține, în scrisoare, că Timișoara este unul dintre cei mai mari contributori la bugetul de stat și își manifestă încrederea că va primi un răspuns.

Spitalul de Copii „Louis Țurcanu” din Timișoara funcționează acum într-un ansamblu de șapte clădiri situate în apropierea centrului municipiului. Cea de-a opta clădire, în care funcționau Secția de Pneumologie și Laboratorul, a intrat oficial în proprietatea familei de romi Cârpaci, în 1 noiembrie 2013.

Clădirea respectivă a fost retrocedată foștilor proprietari în anul 1995. Prin vânzări succesive, imobilul a ajuns în proprietatea familiei de romi Cârpaci, care a cerut evacuarea. În 1 noiembrie 2013 a expirat ultimul termen de evacuare, astfel că Vladimir Cârpaci s-a prezentat pentru a-și prelua proprietatea.

Familia Cârpaci este una dintre cele mai bogate familii de romi din oraș, având 144 de proprietăți, majoritatea în zona centrală.

În anul 2014, Primăria Timișoara a început construirea unui nou corp de clădire pentru Spitalul de Copii „Louis Țurcanu”, din fonduri proprii, bazându-se și pe sprijinul financiar al Guvernului.

Noul corp de clădire urmează să aibă 8.055 de metri pătrați și 150 de paturi. Vor funcționa aici o secție de pediatrie, serviciu de urgență, spațiu de deparazitare, cameră pentru personalul medical, tratament de urgențe minore, salon de resuscitare, cameră de gardă, salon de gipsare.