Primele 215. 000 carduri de sănătate au fost produse, anunță CNAS

Publicat: 31 07. 2013, 17:55
Actualizat: 29 07. 2014, 18:18

Casa Națională de Asigurări de Sănătate (CNAS) a anunțat că primele 215. 000 de carduri electronice naționale de sănătate au fost produse. Reprezentanții instituției precizează că, în perioada următoare, vor fi  personalizate cel puțin 50.000 de carduri zilnic.

„O echipă din cadrul Departamentului IT al CNAS generează și verifică datele necesare pentru personalizarea cardului electronic național de sănătate. Ne exprimăm încrederea că partenerii noștri, CN Imprimeria Naționala SA, vor tipări și împlicui cardurile cel puțin în același ritm, astfel încât până la sfârșitul anului sa producem 7,5 milioane de carduri, conform contractului”, se arată într-un comunicat de presă transmis de CNAS.

După trei ani de amânări, președintele Casei Naționale de Asigurări de Sănătate, Cristian Bușoi, a anunțat că aceste carduri de sănătate reprezintă o prioritate pentru mandatul său. „Cardul național electronic de sănătate este un proiect prioritar pentru Casa Naționala de Asigurări de Sănătate, care aduce avantaje  importante asiguraților. În același timp, acest proiect va contribui la creșterea transparenței și eficienței  cheltuirii banului public  în sistemul social al asigurărilor de sănătate”, a spus Bușoi.