Principesa Margareta intervine în criza politică din România: „Politicienii trebuie să acţioneze cu simţul responsabilităţii naţionale”

Publicat: 18 11. 2021, 08:38

Principesa Margareta a transmis un mesaj, miercuri seara, politicienilor, făcând un apel la „responsabilitate națională”, în contextul negocierilor pentru formarea noului guvern, între PSD și PNL. Custodele Coroanei a vorbit la Seara Regală dedicată Corpului Diplomatic, spunând că este nevoie cât mai rapid de un guvern funcțional, stabil. În caz contrar, România se decredibilizează în plan extern.

„Ştiu, desigur, că luptele politice sunt esenţa democraţiei. De asemenea, ştiu că este uşor pentru cineva ca mine să facă apel la unitate naţională. Dar, în seara aceasta, aş vrea să fac un alt apel: unul la responsabilitate națională. Nu ne putem aştepta ca partenerii noştri apropiaţi să ne ia în serios dacă petrecem luni de zile fără un guvern şi dacă miniştrii vin şi pleacă lunar. Nu ne putem aştepta ca alegătorii să respingă politicienii populişti dacă politicienii existenţi nu le oferă nimic”, a transmis Principesa Margareta, potrivit b1.ro.

Pentru cetățeni, ea a adăugat că: „Nici nu trebuie să ne ferim să cerem ca politicienii noştri să fie incoruptibili, dar şi să acţioneze cu simţul responsabilităţii naţionale. Aceasta nu este doar o aspiraţie la un ideal; este o cerinţă absolută. Căci, aşa cum ne-a amintit pandemia, o proastă administrare politică ne costă literalmente vieţi”.

Custodele Coroanei a mai spus că românii nu trebuie să se ferească de schimbarea constituțională.

„Avem nevoie de un dialog naţional amplu cu privire la evidentele obstacole constituţionale, care împiedică sistemul nostru politic să funcţioneze corect. Nu trebuie să ne ferim de schimbarea constituţională: majoritatea partenerilor-cheie europeni nu numai că vorbesc despre aceasta tot timpul, dar pun în aplicare periodic amendamente constituţionale”, a spus Margareta.