PROBLEME. Românii, blocați în vama Kulata din Grecia: „Nu ne lasă să intrăm. Suntem mii de români”

Publicat: 15 06. 2020, 11:42
Actualizat: 16 06. 2020, 03:10
PROBLEME. Românii, blocați în vama Kulat din Grecia: Nu ne lasă să intrăm. Suntem mii de români / Foto: Digi24

Sute de români care au plecat în Grecia cu mașina au rămas blocați în vama Kulata. S-a format o coadă de mașini de zeci de kilometri.

Vama Kulata este blocată. Grecii nu ne lasă să intrăm, ne primesc după ora 12.00. Suntem mii de români”, potrivit unui mesaj transmis Digi24 de către un telespectator.

„După ora 12 ne vor da drumul. Am sunat la consulat la 4.30, când am ajuns în vamă, ne-au spus că au constituit o celula de criză și încearcă să ne dea drumul cât mai curând. A fost o eroare de comunicare, grecii consideră că 15 iunie începe la 12 ziua, ni s-a spus de la Consulat.

Înainte să plecăm am sunat la Poliția de Frontieră, ni s-a spus că după 12 noaptea putem intra în Grecia” .

Femeia a spus că ea este aproape de vamă, ajungând printre primii, dar că deja s-a format o coadă de mașini de zeci de kilometri.

„Este foarte cald, toaletele sunt închise cu cheia, nu e niciun magazin să ne lum apă, cafea sau mâncare. Vameșii ne-au spus că după 12 se va permite trecerea. Probabil va fi și mai rău dacă ne vor testa aleatoriu”, a mai declarat Miruna Dragomir, potrivit Digi 24.

1.000 de pachete de vacanță gratuite pentru cadre medicale

CEC Bank, al cărei unic acționar este statul român, a anunțat că oferă 1.000 de pachete de vacanță, gratuite, de două persoane, medicilor și personalului sanitar care au lucrat în spitalele din prima linie a luptei împotriva noului coronavirus. Măsura este menită să sprijine și companiile hoteliere partenere, care au fost afectate de pandemia de COVID-19.

CEC Bank oferă 1.000 de pachete de vacanță gratuite, pachete ce includ trei nopți de cazare cu mic dejun, pentru două persoane, în unități hoteliere de 4 și 5 stele din rândul clienților CEC Bank.