PROCESELE completurilor de 5 judecători, printre care și cel al lui Liviu Dragnea, AMÂNATE pentru 14 ianuarie

Publicat: 03 12. 2018, 12:37

This browser does not support the video element.

Magistrații instanței supreme au decis, luni, ca 25 de cauze ale completurilor de 5 judecători să fie amânate pe 14 ianuarie, în urma deciziei Curții de Apel București privind anularea tragerii la sorți a completurilor, din 9 noiembrie. Între procese se numără și cel al lui Liviu Dragnea.

Decizia vine după ce, în urmă cu câteva zile, Colegiul de conducere al Înaltei Curți de Casație și Justiție a hotărât ca toate completurile de 5 judecători de la instanța supremă care vor intra în ședințele de judecată programate în decembrie să amâne toate cauzele pentru luna ianuarie.

 

 

La Completul numărul 1 de 5 judecători, care urma să intre în ședința de judecată din data de 3 decembrie, se află în apel cauzele lui Liviu Dragnea- apelul în dosarul anagajărilor fictive de la Direcția Generală de Asistență Socială și Protecția Copilului (DGASPC) Teleorman, Sebastian Ghiță – dosarul privind intervențiile la vârful Poliției și Parchetului Prahova, Victor Ponta – dosarul Turceni-Rovinari – și cauza privindu-l pe actualul secretar general al Guvernului, Toni Greblă.

 

 

Întreaga situația s-a produs după ce magistrații Curții de Apel București au admis în data de 23 noiembrie cererea lui Liviu Dragnea de a anula decizia ÎCCJ privind tragere la sorți a completurilor de 5 judecători din 9 noiembrie. Decizia nu e definitivă, însă instanța a decis suspendarea executării hotărârii ÎCCJ până la soluția finală.

 

„Anulează Hotărârea nr. 137/08.11.2018 a Înaltei Curți de Casație și Justiție – Colegiul de Conducere. În baza art. 15 alin. 1 din Legea nr. 554/2004, modificată și republicată, suspendă executarea Hotărârii nr. 137/08.11.2018, emisă de pârâtă, până la soluționarea definitivă a cauzei”, se arată în minuta deciziei.

Surse judiciare declarau pentru MEDIAFAX că noile completuri de 5 judecători aveau termen pe data de 3 decembrie, însă magistrații vor considera că nu au fost trași la sorți și, cel mai probabil, vor fi amânate toate dosarele.