Prodecanul Facultății de Finanțe-Bănci din ASE, reținut pentru luare de mită de la studenți

Publicat: 18 07. 2014, 21:12
Actualizat: 29 07. 2014, 19:25

Șerbănescu va fi prezentat Tribunalului Capitalei, sâmbătă, cu propunerea de arestare preventivă.

Potrivit Parchetului instanței supreme, prodecanul de la Finanțe-Bănci este urmărit penal pentru șase infracțiuni de luare de mită și una de trafic de influență.

Acesta, în calitate de profesor titular al cursurilor de fiscalitate, asigurări și reasigurări, a pretins și primit de la studenți sume între între 400 de lei și 400 de euro, în schimbul unor lucrări de licență gata elaborate, în formă digitală, susțin anchetatorii.

Procurorii mai spun că Șerbănescu le-ar fi garantat studenților că el, în calitate și de membru al comisiei de licență, le va asigura nota corespunzătoare promovării examenului de licență.

De asemenea, prodecanul „a acceptat să-și traficheze influența, în schimbul banilor primiți, prin intervenții la profesorii coordonatori ai lucrărilor de licență și membri ai comisiilor de examinare, în vederea promovării examenelor de an și a celor de licență”.

În acest dosar, anchetatorii au făcut, vineri, trei percheziții în București, la locuința Iuliu Cosmin Șerbănescu, la biroul acestuia din cadrul facultății și la sediul ASE.

Rectorul ASE, Pavel Năstase, a declarat vineri, referindu-se la perchezițiile făcute în biroul prodecanului suspectat de corupție, că este regretabil pentru universitate că se întâmplă asemenea lucruri și a precizat că profesorii sunt responsabili pentru notele de la licență.