Producătorul unui film despre Iuri Gagarin, dat în judecată de fiicele acestuia

Publicat: 15 02. 2012, 10:24
Actualizat: 05 06. 2012, 16:35
Producătorul filmului "Fiul lui Gagarin" a fost dat în judecată, astăzi, de fiicele lui Iuri Gagarin, care cred că lungmetrajul aduce prejudicii imaginii legendarului cosmonaut rus, informează AFP.

Producătorul filmului "Fiul lui Gagarin" a fost dat în judecată, astăzi, de fiicele lui Iuri Gagarin, care cred că lungmetrajul aduce prejudicii imaginii legendarului cosmonaut rus, informează AFP. Filmul, realizat de regizorul rus Andrei Panin și distribuit la Moscova de studioul Central Partnership, prezintă povestea unui băiat fictiv de origine afro-americană, Ghenadi Gagarin, care afirmă că este nepotul celebrului cosmonaut și al unei cameruneze.

Cele două fiice ale primului astronaut care a ajuns în spațiu, Elena și Galina, au fost de părere că numele de familie al tatălui lor este utilizat excesiv în acest film, prin care imaginea publică a lui Gagarin a fost lezată. Următoarea audiere va avea loc pe 13 septembrie.

Elena Gagarin, directoare a Muzeului Kremlin de la Moscova, a spus că nu face nici un comentariu până la încheierea procesului.