Profesoară de la o școală din județul Galați, surprinsă fumând în prezența elevilor, în bibliotecă

Publicat: 08 04. 2015, 15:37

Centrul de Consultanță Ecologică din Galați a desfășurat, marți, la școala gimnazială din localitatea gălățeană Foltești, o activitate educativă cu un grup de aproximativ 20-25 de elevi de la clasele primare.

Președintele ONG-ului, Petruța Moise, a afirmat că, la sfârșitul activității, o colegă i-a adus la cunoștință faptul că o profesoară a venit în biblioteca unității de învățământ, în care încă se mai aflau copii, și a început să fumeze.

„Avem un acord de colaborare cu școala din Foltești, în cadrul unui proiect, și ieri (marți – n.r.) s-a desfășurat o activitate acolo, doar că activitatea noastră din bibliotecă se terminase. Colega mi-a povestit că a intervenit o doamnă profesoară, care le-a spus copiilor ceva și și-a aprins țigara și a continuat să fumeze. Ora noastră de curs se terminase. Eu am certat-o pe colega noastră, spunându-i de ce nu a intervenit. Colega mi-a spus că activitatea noastră se încheiase și au început să vină și alte cadre didactice și mi-a spus că nu mai era de competența ei să facă observație. Dar nimeni nu a zis nimic și atunci și-a permis să fotografieze și să pună poza pe pagina ei de Facebook, nu a organizației noastre”, a declarat Petruța Moise.

Directorul școlii gimnaziale din Foltești a afirmat însă că nu a văzut încă fotografia respectivă.

„Eu de-abia am aflat. Nici nu am văzut fotografia. Până nu se va stabili ce s-a întâmplat, nu pot să declar nimic”, a declarat Silvia Huzum, directorul școlii din Foltești.

Totuși, ea a precizat că la nivelul unității de învățământ se va întruni o comisie de disciplină pentru a verifica dacă se confirmă cele semnalate și, în funcție de concluzia la care se va ajunge, se va aplica regulamentul școlar.