Profesorul de matematică din Craiova prins luând mită va fi cercetat în libertate

Publicat: 24 06. 2012, 12:35
Actualizat: 24 06. 2012, 12:35
Profesorul de la Grupul Școlar "Traian Vuia" din Craiova, care a fost prins în flagrant în timp ce lua mită o sticlă de whisky și un parfum de la o elevă, va fi cercetat în libertate, după ce Curtea de Apel din Craiova i-a admis recursul la decizia Tribunalului Dolj de arestare preventivă pe 15 zile

Profesorul de la Grupul Școlar „Traian Vuia” din Craiova, care a fost prins în flagrant în timp ce lua mită o sticlă de whisky și un parfum de la o elevă, va fi cercetat în libertate, după ce Curtea de Apel din Craiova i-a admis recursul la decizia Tribunalului Dolj de arestare preventivă pe 15 zile

În hotărârea magistraților, publicată duminică, pe portalul Curții de Apel Craiova, se arată că măsura de arestare preventivă a profesorului de matematică de la Grupul Școlar „Traian Vuia”, Cătălin Daniel Miloș, a fost înlocuită cu interdicția de a părăsi țara pe o perioadă de 30 de zile, transmite corespondentul MEDIAFAX.

Astfel, judecătorii Curții de Apel Craiova au admis recursul împotriva deciziei pronunțate de Tribunalul Dolj în 19 iunie.

Profesorul fusese arestat preventiv pe 15 zile pentru luare de mită și fals intelectual, decizia fiind însă atacată cu recrus de către avocatul acestuia.

Miloș a fost prins în flagrant în Parcul „Nicolae Romanescu”, la un restaurant, chiar în timp ce primea mită o o sticlă de whisky și un parfum, ambele în valoare de 250 de lei, de la o elevă de clasa a-X-a. Profesorul îi promisese elevei o notă bună în teză, lucru ce i-ar fi asigurat acesteia promovarea.

În fața magistraților, profesorul a declarat că este nevinovat, el fiind însă acuzat de luare de mită și fals intelectual.

Deocamdată, profesorul rămâne la catedră, însă își va pierde funcția dacă va fi găsit vinovat.