PROGNOZA METEO, 28 mai 2020. Vremea se menține instabilă și destul de rece pentru această perioadă

Publicat: 28 05. 2020, 03:23
Actualizat: 28 05. 2020, 03:28
Vremea va fi în general instabilă, pe 21 august 2020

Vremea se va menține instabilă și răcoroasă, pe 28 mai. Cerul va avea înnorări temporar accentuate și, mai ales în a doua parte a zilei, pe arii extinse vor fi averse ce vor avea și caracter torențial și vor fi frecvente descărcări electrice. Local, cantitățile de apă vor fi însemnate și, izolat, se va semnala grindină.

Vântul va avea intensificări pe crestele montane, trecător în regiunile vestice și în cele estice, iar de scurtă durată și în timpul ploilor, cu posibil aspect de vijelie.

Temperaturile maxime se vor încadra între 14 și 23 de grade Celsius, cu valori mai ridicate în regiunile vestice. Temperaturile minime vor fi cuprinse între 4 și 13 grade Celsius.

Prognoza meteo în București

Și în Capitală, vremea se va menține în general instabilă și răcoroasă. Cerul va avea înnorări temporar accentuate și, mai ales după-amiaza, vor fi averse, descărcări electrice, intensificări de scurtă durată ale vântului și, posibil, grindină.

Temperatura maximă va fi de 19-20 de grade Celsius, iar cea minimă de 8-10 grade Celsius, potrivit stirimeteo.com.

Prognoza meteo până pe 7 iunie

Administrația Națională de Meteorologie (ANM) a emis luni, 25 mai, prognoza meteo valabilă până pe 7 iunie.

Astfel, aflăm că  vremea începe să se încălzeacă abia de la 1 iunie. Până atunci, atmosfera va fi  caracterizată de temperaturi mult mai scăzute pentru această perioadă.

Prognoza meteo la munte, 25 mai – 7 iunie

La munte, în prima săptămână a intervalului, valorile termice nu vor varia semnificativ de la o zi la alta, acestea caracterizând o vreme mai rece decât în mod normal. Pe acest fond, maxima va fi de 7 – 8 grade Celsius, în medie, iar temperatura minimă de 1 – 2 grade Celsius.

Ulterior, vremea va intra într-un proces de încălzire, astfel că, până la finalul celei de-a doua săptămâni de prognoză, maximele vor ajunge la valori medii în jurul a 16 grade Celsius, în zilele de 5, 6 şi 7 iunie, iar minimele spre medii în jurul a 8 grade Celsius.

Probabilitatea pentru manifestări de instabilitate atmosferică va fi ridicată pe tot parcursul intervalului.

Cum va fi vremea în țară, în următoarea lună

Administraţia Naţională de Meteorologie (ANM) anunţă, în prognoza meteo valabilă între 25 mai şi 22 iunie, că săptămâna viitoare vremea va fi răcoroasă şi va ploua în est, sud-est şi zona centrală.