PROGNOZA METEO ANM. Cum e vremea luni și marți, în București și în țară

Publicat: 03 02. 2013, 14:11
Actualizat: 29 07. 2014, 18:23

ANM a dat publicității PROGNOZA METEO pentru luni și marți, în București și în țară:

ÎN ȚARĂ(luni): Vremea se va răci față de intervalul anterior, mai ales în jumătatea sudică a țării. Cerul va fi variabil, cu înnorări în regiunile nord-vestice și centrale. Ziua vor fi ninsori slabe, pe arii restrânse la munte, în special în zona Carpaților Orientali și izolat predominat ploi în extremitatea de sud-est. Spre seară și noaptea va ninge în Maramureș și local în Crișana și nord-vestul Transilvaniei. Vântul va sufla slab și moderat, cu intensificări în zona înaltă de munte. Temperaturile maxime vor fi cuprinse între -1 și 9 grade, iar cele minime se vor situa între -8 și 1 grad, ușor mai scăzute în depresiuni.

ÎN ȚARĂ(marți): Temperatura aerului va marca o creștere față de intervalul precedent, astfel că vremea va redeveni caldă pentru această dată. Cerul va fi variabil, cu înnorări în nordul și vestul țării unde mai ales seara și noaptea vor fi precipitații slabe, îndeosebi sub formă de ploaie. Vor fi condiții de polei. În zona de munte vor predomina ninsorile. Vântul va sufla slab și moderat, cu intensificări pe crestele montane. În cursul nopții, cu deosebire în zonele joase din estul și sudul teritoriului izolat se va semnala ceață. Temperaturile maxime vor fi cuprinse între 2 și 12 grade, iar cele minime între -4 și 6 grade, mai scăzute în depresiuni.

LA BUCUREȘTI(luni): Temperatura aerului va marca o scădere accentuată față de ziua anterioară, caracterizând o vreme apropiată de normalul termic al perioadei. Cerul va fi variabil, iar vântul va sufla slab până la moderat. Temperatura maximă va fi de 7…8 grade, iar cea minimă de -4…-2 grade.