PROGNOZA METEO ANM. Cum va fi VREMEA azi: Vânt puternic în Dobrogea și Muntenia, ninsori slabe în Moldova

Publicat: 10 12. 2013, 09:37
Actualizat: 31 07. 2014, 14:10

PROGNOZA METEO ANM. VREMEA marți, 10 decembrie. Meteorologii au atenționat că în Dobrogea și estul Munteniei vor fi, marți, intensificări de vânt care vor atinge la rafală 60-70 de kilometri pe oră, iar în Moldova va ninge slab.

Potrivit informării transmise de Administrația Națională de Meteorologie, marți, până la ora 20.00, vântul va avea intensificări cu viteze ce vor atinge și izolat vor depăși la rafală 60-70 de kilometri pe oră în Dobrogea și estul Munteniei, dar și în Moldova, unde trecător va mai ninge slab.

„În Carpații Meridionali și de Curbură ninsorile vor fi viscolite, iar vântul va sufla tare, cu peste 80-90 km/h”, se arată în informarea ANM.

Directorul Administrației Naționale de Meteorologie, Ion Sandu, anunța luni, la videoconferința cu prefecții, că nu va mai fi prelungit codul galben pentru ninsori, dar atenționarea ar putea rămâne în vigoare până marți seară, pentru intensificări de vânt.

Ion Sandu a mai spus că până în 12 decembrie vor mai fi cantități de precipitații sub formă de zăpadă, dar nesemnificative din punct de vedere cantitativ.

Județele Botoșani, Suceava, Neamț, Bacău, Vrancea, Buzău, Prahova, Dâmbovița, Argeș, Vâlcea, Gorj, Hunedoara, Caraș-Severin, Timiș, Arad, Alba, Cluj, Bihor, Sălaj, Sibiu, Brașov, Covasna, Harghita, Mureș, Bistrița-Năsăud și Maramureș au fost, până marți dimineață, sub avertizare cod galben de ninsori și viscol.