Prognoza meteo de joi, 16 iulie 2020. Vreme călduroasă în sud și temperaturi normale în restul țării

Publicat: 15 07. 2020, 18:05
FOTO cu caracter ilustrativ: Cristian Munteanu / Mediafax Foto

Prognoza meteo de joi, 16 iulie 2020, indică o vreme călduroasă doar în regiunile sudice, mai ales după-amiaza În restul zonelor țării temperaturile vor avea valori normale pentru această perioadă, iar instabilitatea atmosferică se va accentua treptat.

Astfel, cerul va fi variabil, cu înnorări temporar accentuate, care aduc averse, descărcări electrice și intensificări de scurtă durată ale vântului, din a doua parte a zilei, în zonele de deal și la munte.

Asemenea fenomene meteo vor avea loc, pe arii mai restrânse, și în zonele din centru, nord și nord-est. Spre sfârșitul intervalului, cu o probabilitate destul de mare, va ploua și în extremitatea vestică a țării, pe suprafețe mici.

Ploile vor avea și caracter torențial, iar în intervale scurte de timp sau prin acumulare izolat se vor înregistra cantități de apă mai însemnate.

Temperaturile maxime vor fi cuprinse între 22 și 32 de grade Celsius, cu cele mai ridicate valori în Lunca Dunării, iar cele minime între 11 și 21 de grade Celsius, mai coborâte în depresiunile Carpaților Orientali, unde vor fi 8 grade.

Prognoza meteo în București, pe 16 iulie 2020

Vremea va deveni călduroasă, după-amiază, în Capitală. Cerul va fi variabil, cu înnorări trecătoare în special spre seară, iar vântul va sufla slab și moderat, informează stirimeteo.com.

Temperatura maximă se va situa în jurul valorii de 31 de grade Celsius, iar cea minimă va fi de 17 grade Celsius.

Prognoza meteo pentru intervalul 13-26 iulie 2020. Cum va fi vremea în următoarele două săptămâni

Administrația Națională de Meteorologie (ANM) a emis luni, 13 iulie, prognoza meteo pentru următoarele două săptămâni în toate zonele țării.

Astfel, în intervalul 13-26 iulie 2020 temperaturile maxime vor ajunge la 30 de grade Celsius. Meteorologii au precizat și zonele, dar și perioada în care va ploua.

Prognoza meteo la munte, pentru pentru intervalul 13-26 iulie

În prima săptămână media maximelor termice se va situa între 12 și 18 grade Celsius, iar a minimelor între 4 și 9 grade Celsius, iar în cea de a doua săptămână temperaturile maxime vor avea o medie cuprinsă între 16 și 21 de grade Celsius, iar minimele între 8 și 11 grade Celsius.

Vor fi posibile averse aproape în fiecare zi, dar mai ales la începutul intervalului, precum și între 16 și 21 iulie.

Florinela Georgescu (ANM), la Gândul LIVE: „De joi vom avea din nou peste 30 de grade Celsius / Mulți ne-am bucurat de această răcorire”

Florinela Georgescu, director în carul Administrației Naționale de Meteorologie, a declarat, luni, la Gândul LIVE, că temperaturile vor reveni la normal de joi, respectiv la 30 de grade Celsius, cel puțin în sudul țării. Acestea sunt temperaturile firești pentru această perioadă, spune specialistul.

„Eu cred că suntem mulți care ne-am bucurat de această răcorire, dar scăderea de temperatură este totuși impresionantă, pentru că am coborât totuși de la 32-33 de grade de ieri la 16-19 câte sunt azi. Pentru azi, ca fenomene, sunt doar intensificările de vânt din partea de est, sud-est,  în rest nu sunt fenomene impresionante. Temperaturile de mâine vor crește, vom avea temperaturi cu 2-3 grade mai mult în fiecare zi, astfel că pe la mijlocul săptămânii, de joi, din nou temperaturile maxime ajung să depășească 30 de grade, cel puțin în jumătatea de sud a teritoriului” a declarat, la Gândul Live, Florinela Georgescu, director meteorologie aplicată în cadrul Administrației Naționale de Meteorologie (ANM).