Prognoza meteo pentru intervalul 13-26 iulie 2020. Cum va fi vremea în următoarele două săptămâni

Prognoza meteo pentru intervalul 13-26 iulie 2020. Cum va fi vremea în următoarele două săptămâni
În intervalul 13-26 iulie 2020 temperaturile maxime vor ajunge la 30 de grade Celsius, potrivit ANM
Publicat: 13/07/2020, 16:50

Administrația Națională de Meteorologie (ANM) a emis luni, 13 iulie, prognoza meteo pentru următoarele două săptămâni. Astfel, în intervalul 13-26 iulie 2020 temperaturile maxime vor ajunge la 30 de grade Celsius. Meteorologii au precizat și zonele, dar și perioada în care va ploua.

Prognoza meteo în Banat, pentru pentru intervalul 13-26 iulie

În Banat, vremea se va încălzi până în data de 16 iulie, când media maximelor termice se va situa în jurul a 30 de grade Celsius. Vineri, 17 iulie, va fi o răcire de aproximativ 6 grade Celsius, apoi maximele termice vor crește din nou, astfel încât, la sfârșitul intervalului de prognoză vremea va deveni călduroasă, iar media lor se va situa între 30 și 32 de grade Celsius. Media minimelor termice va crește de la 10-12 grade Celsius în primele zile, până la 16 grade Celsius în dimineața de 17 iulie. În ziua următoare va coborî spre 13 grade, iar în zilele care vor urma va fi tot mai ridicată, până spre 16-17 grade Celsius, în 26 iulie. Probabilitatea pentru averse va fi mai ridicată între 16 și 20 iulie.

Prognoza meteo în Crișana, pentru pentru intervalul 13-26 iulie

Media maximelor termice va fi în creștere de la 23 de grade Celsius, în prima zi, până la 28-29 de grade în data de 16 iulie, apoi va scădea cu aproximativ 6 grade, pentru ca din 18 iulie să fie din nou în creștere, până spre 30 de grade în ultima zi. Media minimelor termice va urca de la 9…10 grade în primele zile ale intervalului, până spre 15-16 grade în dimineața de 17 iulie. În 18 iulie va coborî la 13 grade, iar din 19 iulie va crește ușor și treptat și va ajunge să atingă, la finalul intervalului, în jurul a 16 grade. Probabilitatea pentru averse va fi mai ridicată între 16 și 20 iulie.

Prognoza meteo în Transilvania, pentru pentru intervalul 13-26 iulie

În Transilvania, Vremea va fi răcoroasă în primele două zile, când, în medie, maximele termice vor fi în jurul a 21 de grade, iar minimele de 7-10 grade Celsius. Ulterior, temperatura aerului va fi în creştere, astfel că în data de 16 iulie se va atinge o medie a maximelor de 27…28 de grade, iar în 17 iulie, a minimelor, de 12-13 grade Celsius. În următoarele 2 zile se va răci cu până la 2-3 grade Celsius, apoi media maximelor va fi din nou în creștere, până la 28 de grade Celsius, la finalul intervalului de prognoză, iar a minimelor nu va avea variații semnificative și se va situa în jurul a 13 grade. Probabilitatea pentru averse va fi în creștere după data de 16 iulie.

Prognoza meteo în Maramureș, pentru pentru intervalul 13-26 iulie

La începutul intervalului vremea va fi răcoroasă, media maximelor fiind de 21 de grade, iar a minimelor de 8…9 grade, apoi se va încălzi, astfel că, în 16 iulie maximele termice vor fi în medie de 26…27 de grade, iar în 17 iulie minimele termice vor atinge o medie de 14 grade. În următoarea zi se va răci, apoi se va relua treptat procesul de încălzire, care se va resimți mai mult la valorile diurne, decât la cele nocturne. Probabilitatea mai mare de averse va fi între 16 și 20 iulie.

Prognoza meteo în Moldova, pentru pentru intervalul 13-26 iulie

Media temperaturilor maxime va fi în creștere de la 22 de grade în prima zi, când va fi răcoare, până la 29-30 de grade în data de 16 iulie. În următoarele două zile se va răci cu 4-5 grade, apoi maximele termice vor avea variații în general între 26 și 29 de grade. Media temperaturilor minime se va situa în jurul a 11 grade în primele trei zile, în următoarele două va crește cu până la 4-5 grade, apoi nu va mai avea variații bruște. Probabilitatea mai mare de averse va fi între 16 și 20 iulie.

Prognoza meteo în Dobrogea, pentru pentru intervalul 13-26 iulie

În prima săptămână media temperaturilor maxime va avea variații între 24 și 29 de grade, iar a minimelor între 15 și 19 grade. În cea de a doua săptămână nu vor mai fi modificări semnificative, maximele se vor situa, în medie, între 27 și 29 de grade, iar media minimelor va fi între 18 și 20 de grade. Condiții pentru averse vor fi la începutul intervalului și trecător după data de 18 iulie.

Prognoza meteo în Muntenia, pentru pentru intervalul 13-26 iulie

Vremea se va încălzi treptat până în jurul datei de 16 iulie, când media maximelor termice se va situa în jurul a 32 de grade și va deveni călduroasă. În 18 iulie va fi o răcire de aproximativ 4 grade, apoi maximele termice vor crește din nou treptat, astfel încât, în ultimele zile din intervalul de prognoză vremea va redeveni călduroasă. Media minimelor termice va crește până la 17 grade în dimineața de 18 iulie, apoi nu se va mai modifica semnificativ. Probabilitatea mai ridicată de averse va fi la începutul intervalului, precum și între 17 și 20 iulie.

Prognoza meteo în Oltenia, pentru pentru intervalul 13-26 iulie

Media temperaturilor maxime va fi în creștere de la 26 de grade în prima zi, până la 32 de grade în data de 16 iulie. În următoarele două zile se va răci cu 5…6 grade, apoi maximele termice vor avea variații în general între 27 și 32 de grade. Media temperaturilor minime se va situa în jurul a 13 grade în primele trei zile, în următoarele două va crește cu până la 3…4 grade, apoi nu va mai avea variații bruște. Probabilitatea pentru averse va fi mai mare la începutul intervalului, precum și între 17 și 19 iulie.

Prognoza meteo la munte, pentru pentru intervalul 13-26 iulie

În prima săptămână media maximelor termice se va situa între 12 și 18 grade, iar a minimelor între 4 și 9 grade, iar în cea de a doua săptămână temperaturile maxime vor avea o medie cuprinsă între 16 și 21 de grade, iar minimele între 8 și 11 grade. Vor fi posibile averse aproape în fiecare zi, dar mai ales la începutul intervalului, precum și între 16 și 21 iulie.

Prognoza meteo de marți, 14 iulie 2020. Vremea se va încălzi, în cea mai mare parte a țării

Marți, 14 iulie 2020, vremea va fi în general frumoasă și se va încălzi în mare parte din țară, iar vântul va sufla slab și moderat, cu intensificări în est și sud-est.

După-amiaza vor fi înnorări și ploi de scurtă durată, în special în zona montană, iar temperaturile maxime vor fi cuprinse între 20°C în depresiuni și 29°C în Oltenia.

Florinela Georgescu (ANM), la Gândul LIVE: „De joi vom avea din nou peste 30 de grade Celsius / Mulți ne-am bucurat de această răcorire”

Florinela Georgescu, director în carul Administrației Naționale de Meteorologie, a declarat, luni, la Gândul LIVE, că temperaturile vor reveni la normal de joi, respectiv la 30 de grade Celsius, cel puțin în sudul țării. Acestea sunt temperaturile firești pentru această perioadă, spune specialistul.

„Eu cred că suntem mulți care ne-am bucurat de această răcorire, dar scăderea de temperatură este totuși impresionantă, pentru că am coborât totuși de la 32-33 de grade de ieri la 16-19 câte sunt azi. Pentru azi, ca fenomene, sunt doar intensificările de vânt din partea de est, sud-est,  în rest nu sunt fenomene impresionante. Temperaturile de mâine vor crește, vom avea temperaturi cu 2-3 grade mai mult în fiecare zi, astfel că pe la mijlocul săptămânii, de joi, din nou temperaturile maxime ajung să depășească 30 de grade, cel puțin în jumătatea de sud a teritoriului” a declarat, la Gândul Live, Florinela Georgescu, director meteorologie aplicată în cadrul Administrației Naționale de Meteorologie (ANM).

Dragoș Tănase
Dragoș Tănase are o experiență de aproape 20 de ani în presa online. A absolvit Facultatea de Jurnalism din cadrul Universității Hyperion în anul mai mult
Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
O femeie de 60 de ani, cu un aspect uluitor de tânăr, a câștigat un...
Gestul făcut de Alexandru Ciucu față de Alina Sorescu, după ce și-a ascuns relația paralelă...
FOTO. Face o avere din imaginile cu ea: apariție controversată a jucătoarei de fotbal!
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
Replica ironică a unui general finlandez, după ce Rusia a amenințat că va trimite rachete...
Umilită din cauza listei de cumpărături! Ce a pățit Lili din Iași, după ce a...
Adevărul despre DECESUL lui Naomi. Ce i-a adus sfârșitul. Dezvăluiri de ultimă oră
Mister în Slănic Prahova, după ce o stradă s-a surpat din senin. Craterul se măreşte...
Știrea momentului despre Iliescu! Breaking news!
Ana Maria, tânăra ucisă în Orhei, ar fi ieșit din casa presupusului criminal pe picioarele...
Wow sau Bau? Cât de mult le-a schimbat operaţiile estetice pe vedetele din România
China ne bate și la diesel! A creat un motor REVOLUȚIONAR
USR a depus plângere pentru grup infracţional organizat împotriva „caracatiţei lui Piedone”
Semnal CIUDAT de la o galaxie DIN APROPIERE! Cercetătorii din toată lumea l-au primit
Legea se schimbă în toată România. Decizie pentru părinții care au copii
Cât costă cea mai ieftină înmormântare organizată de „Regina Întunericului”. Suma este accesibilă pentru toate...
Turistă sfârtecată de urs pe Transfăgărășan! Scosese mâna pe geam ca să...
Getuța Sterp, mesaj pentru urmăritorii care spun că prețurile produselor de la stână sunt scumpe....
Cansu Dere, motivul pentru care a luat o pauză de la aparițiile pe micile ecrane
BANCUL ZILEI. Polițistul la stomatolog: - Măseaua este moartă! Îi punem coroană?
Oamenii de știință din domeniul energiei dezleagă misterul strălucirii aurului