PROTEST. Polițiștii locali intră în grevă japoneză. „Luăm în calcul mișcări de stradă masive după ridicarea restricțiilor!”

Publicat: 05 05. 2020, 11:39

Polițiștii locali vor intra, de miercuri, în grevă japoneză. Protestul va dura trei zile, timp în care vor veni la serviciu cu banderole albe. Aceștia protestează în acest fel față de afirmațiile făcute public de ministrul Marcel Vela, iar sindicaliștii iau în calcul și mișcări de stradă, după ridicarea restricțiilor.

Sindicaliștii care apără interesele polițiștilor locali au anunțat că, în urma declarațiilor făcute de ministrul Afacerilor Interne, Marcel Vela, va fi organizat un protest, la nivel național. La inițiativa sindicaliștilor de la Pro Lex, timp de trei zile, începând de miercuri și până vineri, polițiștii locali vor ieși la patrulare cu banderole albe, legate peste uniformă.

„Ministrul Vela a declanşat o campanie împotriva categoriei profesionale a politiștilor locali, prin declaraţii mincinoase şi denigratoare, precum cele din interviul în mediul on-line în care a declarat că sunt probleme cu Poliţia Locală, care amendează, care face unele abuzuri şi nu respectă toate prevederile ordonanţelor în litera și spiritul fiecărei Ordonanţe.

Ulterior, într-un alt interviu, a făcut comparaţie între salariul unui poliţist local din Timişoara cu cel al unui angajat din Poliţia Română, afirmând lucruri nereale, mincinoase. Ca urmare, am decis, pentru moment, să apelăm la această formă de protest, la care îi invităm să participe pe toți polițiștii locali. Luăm în calcul ca, după ce restricțiile vor fi ridicate, să organizăm inclusiv mișcări de stradă”, a declarat, pentru Gândul.ro, Vasile Lincu, președintele Pro Lex.

În același timp, liderul sindical a spus că a trimis deja o adresă către președintele Klaus Iohannis în care i-a atras, șefului statului, atenția cu privire la „campania de denigrare susținută de Marcel Vela” .