Proteste antiguvernamentale cu cărți și copii în centrul Sibiului

Publicat: 19 02. 2017, 14:50

„Protestul copiilor” s-a desfășurat duminică, între orele 11 și 13, când aproximativ 30 de copii, cu părinții, au venit în Piața Mare, cu banderole cu mesajul „Rezist”.

În timp ce copiii s-au jucat cu baloanele sau au încercat să deseneze pe asfaltul ud, părinții au stat de vorbă între el.

„Am venit cu fetița de 2 ani și patru luni la fiecare protest. Am venit și azi (duminică – n.r.) pentru ca fetița mea să socializeze cu alți copii de vârsta ei, să se joace, dar și să tragem un semnal de alarmă celor de la guvernare că ei ar trebui să facă în așa fel încât viața acestor copii să fie mai ușoară. S-au dat mai mulți bani pentru asistații sociali decât pentru învățământ și noi nu vrem să devenim o țară de asistați sociali”, a declarat, corespondentului MEDIAFAX, unul dintre participanți, dintre Mihai Olescu.

După ce protestul copiilor s-a încheiat, la ora 13 în Piața Mare a început protestul prin cultură, numit „Ora de lectură”, acesta adunând circa 10 persoane.

Cei care au participat la această formă de protest spun că vor schimbarea modului de a face politică în România.

„Citesc o carte a lui Gary Kasparov, care se numește

În cursul serii, organizatorii manifestațiilor antiguvernamentale spun că vor organiza un nou marș pe mai multe străzi și bulevarde din Sibiu.