Proxenet, reținut de procurori, după ce a infectat în mod intenționat o femeie cu SIDA

Publicat: 11 02. 2023, 18:03
Sursă Foto - Facebook

Un bărbat a fost reținut în Bihor după ce s-a descoperit că, timp de patru ani, a folosit două femei pentru practicarea prostituţiei. Pe una dintre ele a infectat-o, intenţionat, cu HIV.

Bărbatul este din Oradea și a fost acuzat de trafic de persoane și tentativă de transmitere a SIDA, după ce a dus două persoane în mai multe orașe din țară, inclusiv Cluj-Napoca, obligându-le să se prostitueze.

Bărbatul se afla deja în arest preventiv

Procurorii DIICOT Oradea au dispus trimiterea în judecată a unui individ, aflat deja în arest preventiv, pentru trafic de persoane, transmiterea sindromului imunodeficitar dobândit, în forma tentativei și deținere de droguri de risc pentru consum propriu.

„În cauză s-a reţinut faptul că, în perioada 2019 – 19.01.2023, inculpatul a transferat şi adăpostit două persoane vătămate în diverse localităţi din România (Constanţa, Cluj Napoca, Oradea, Arad, Braşov şi Bucureşti) în scopul obligării acestora la practicarea prostituţiei în folosul lui, costul cazărilor fiind achitat din sumele obţinute din practicarea prostituţiei.

Activitatea infracţională a fost întreruptă prin intervenţia organelor de urmărire penală”, se arată într-un comunicat transmis sâmbătă de DIICOT.