Proxenet român condamnat la 15 ani de închisoare

Publicat: 09 07. 2013, 16:24
Actualizat: 06 09. 2019, 04:58

Un proxenet de origine română a fost condamnat la 15 ani de închisoare, după ce a fost  găsit vinovat de viol, proxenetism și trafic de persoane, relatează Daily Mail.

Marcel Vasile, un proxenet în vârstă de 36 de ani ce acționa în Londra, a fost condamnat la cinci ani de închisoare după ce și-a violat victima de 23 de ani. Acesta a „cumpărat” femeia de la doi traficanți de carne vie români și a forțat-o să se prostitueze în diverse saloane de masaj din Marea Britanie.   

Victima făcea parte dintr-un grup de șase românce aduse în Regatul Unit de cunoscuții traficanți de carne vie Marius Nejloveanu și Bogdan Nejloveanu, capturați și condamnați în anul 2011, menționează sursa citată.

După ce una dintre victime a depus o plângere împotriva lui Vasile, autoritățile din Manchester au pornit pe urmele sale. Pe baza amprentelor, polițiștii au aflat că proxenetul se afla în Spania. În baza unui mandat de arestare european, autoritățile britanice au reușit să-l readucă pe Vasile în Marea Britanie, unde a fost judecat și condamnat.

(Maria Neagu)