Proxeneți condamnați la 34 de ani de închisoare. Fetele erau plasate în moteluri din Craiova, Dolj și Vâlcea

Publicat: 27 10. 2014, 11:02
Pedeapsa primită de o prostituată din Alba, pentru că nu și-a plătit amenzile primite de-a lungul timpului (FOTO - ilustrativ)

Procurorii DIICOT din Craiova și ofițerii de la Combaterea Criminalității Organizate au descins in 2012 la un motel din municipiu, în căutarea unor proxeneți care exploatau mai multe minore. În aceeași noapte, polițiștii au oprit în trafic un taxi condus de Grigore Zevedeanu, de 29 de ani, din comuna Bucovăț. În mașina sa au fost găsite două minore și o tânără, „pe care acesta le exploata sexual, pe raza județelor Dolj și Vâlcea”.

Ulterior, polițiștii au efectuat două percheziții domiciliare, la casele celorlalți membri ai grupului. Suspecții ar fi exploatat sexual, în cursul lui 2012, șase victime, unele dintre ele fiind minore, de pe urma cărora au obținut venituri de peste 10.000 de euro, informează gds.ro. În aprilie 2014, au fost trimise în judecată cinci persoane, acuzate de comiterea infracțiunilor de constituire a unui grup infracțional organizat, trafic de persoane și trafic de minori.

În total, cei cinci inculpați au primit o pedeapsă de 34 de ani și șase luni după gratii. Hotărârea Tribunalului Dolj nu este însă definitivă și poate fi contestată de inculpați la Curtea de Apel Craiova.