PSD ia în calcul sesiuni extraordinare pentru modificarea Codurilor penale

Publicat: 20 12. 2017, 18:35

Sursele citate au arătat că PSD se grăbește cu elaborarea proiectul privind transpunerea Directivei referitoare la prezumția de nevinovăție dat fiind faptul că în luna aprilie expiră termenul de transpunere, în caz contrar exitând posibilitatea intrării în procedură de infrigement.

Pe de altă parte, au arătat sursele citate, transpunerea cât mai rapidă ar viza și luarea unor precauții privind eventualele sesizări la CCR sau o eventuală retrimitere în Parlament a propunerii legislative care va rezulta de către președintele Iohannis.

Comisia specială pentru legile Justiției a început, miercuri, să dezbată propunerile de modificare a Codului de procedură Penală referitoare la transpunerea în legislația românească a Directivei europene privind prezumția de nevinovăție.

În acest moment, Comisia elaborează practic propunerea legislativă care va fi depusă la Senat. Procedura prevede ca senatorii să depună amendamente, apoi Comisia va elabora un Raport pe care îl ca trimite Camerei, care este for decizional.