Publicație germană: Alegerile din România s-au încheiat în haos. Mii de oamenii au fost împedicați să voteze

Publicat: 03 11. 2014, 01:19

„Mii de votanți au protestat în numeroase orașe europene, după ce au încercat în zadar să-și exprime dreptul de vot”, scrie publicația germană Frankfurter Allgemeine Zeitung, notând că primul tur al alegerilor prezidențiale din România „s-a încheiat în haos”.

Publicația notează că la Consulatul de la München „la amiază, timpul de așteptare a fost de peste cinci ore”, în timp ce „la Torino a fost pusă la dispoziție o singură secție de vot pentru 70.000 de cetățeni cu drept de vot”.

Totodată, FAZ relatează că la Londra și Paris oamenii care au format cozi pentru a vota au ajuns să protesteze la adresa Guvernului și a candidatului Victor Ponta. „Jos Ponta!”, „Jos comunismul”, au scandat aceștia.

Autorul notează că Guvernului român i s-a reproșat faptul că a încercat să-i împiedice pe românii din diaspora să voteze, deoarece aceștia l-ar prefera pe contracandidatul premierului.

„Biroul Electoral Central a respins cererea mai multor candidați la prezidențiale să prelungească cu o oră perioada de vot în străinătate”, precizează FAZ.