Purtarea măștii de protecție devine obligatorie în Portugalia 

Publicat: 23 10. 2020, 21:38
Actualizat: 06 04. 2021, 15:32
Imagine din Portugalia (FOTO: Pixabay)

Portugalia se confruntă cu al doilea val al pandemiei de coronavirus, iar autoritățile au hotărât să impună obligativitatea purtării măștii de protecție în toate spațiile publice, scrie presa de la Lisabona.

Măsura va fi aplicată pentru mai mult de două luni

Măsura va fi aplictă pentru o perioadă de 70 de zile la finalul căreia poate fi reînnoită. Purtarea măştii, care nu va putea fi înlocuită cu o vizieră, va fi obligatorie pentru toate persoanele cu vârsta de peste zece ani „atunci când distanţa fizică recomandată de autorităţile sanitare se dovedeşte impracticabilă”, conform versiunii finale a textului, citată de agenţia Lusa.

Partidele politice de extremă stângă s-au abţinut de la vot, criticând în special natura prea vagă a unei legi care prevede şi excepţii atunci când purtarea măştii ar fi „incompatibilă cu natura activităţilor practicate”.

Conform datelor de pe site-ul worldometers.info, Portugalia a înregistrat, joi, vârful de infectări zilnice cu coronavirus – 3.270 de cazuri – iar 16 persoane au murit din cauza Covid-19. Bilanțul total arată 112.440 cazuri și 2.276 de decese.