Puteau fi mutați. Mai mulți copaci, care stăteau în calea unei viitoare parcări, au fost smulși din pământ cu excavatorul, la Timișoara – VIDEO

Publicat: 27 08. 2019, 11:23

Un localnic a filmat momentul. Copacii fuseseră toaletați în primăvară, potrivit publicației Opinia Timișoarei. Mai mulți oameni s-au arătat nemulțumiți de faptul că teii nu au fost salvați. Copacii pot fi mutați în alt loc cu ajutorul unui utilaj special.

Tot în Timișoara, în luna mai a acestui an conducerea Spitalul Municipal din Timișoara a decis mutarea unui copac de 6,6 tone, 50 de metri mai încolo, pentru a nu fi tăiat. Arborele a fost salvat după ce pe locul în care se afla s-a decis construirea unui buncăr de radioterapie.

Potrivit șefului Agenției Naționale pentru Protecția Mediului Timiș, proprietarul parcării a tăiat legal arborii, cu acordul Primăriei: „În privința copacilor se menționează că se propune tăierea unui număr de tei salbatici, de pe domeniul privat, și a unui molid de pe domeniul public. Titularul a înștiințat Primăria pentru începerea lucrării și a primit autorizația de construcție”, a declarat Mihai Cepeha.

Foto: captură din video