RADU GAVRIȘ, împuternicit pentru șase luni în postul de adjunct la Poliția Capitalei

Publicat: 23 08. 2018, 13:07
Actualizat: 25 03. 2019, 20:36

„Prin dispoziția inspectorului general al Poliției Române, cu data de 23 august a.c., comisarul-șef de poliție Gavriș Radu Emilian, șeful Serviciului Omoruri din cadrul Direcției Generale de Poliție a Municipiului București, a fost împuternicit să îndeplinească, pe o perioadă de 6 luni, atribuțiile funcției de director general adjunct al Direcției Generale de Poliție a Municipiului București, pe linie de poliție judiciară”, informează reprezentanții Inspectoratului General al Poliției Române (IGPR).

De altfel, ministrul de Interne, Carmen Dan, a lăudat activitatea lui Radu Gavriș, care a coordonat echipa ce a găsit arma furată de către un protestatar.

„Am fost extrem de capacitați să găsim arma într-un timp atât de scurt. Vreau să adresez pe această cale mulțumiri celor care au coordonat activitățile de identificare a armei. Mulțumirile mele se adresează tuturor structurilor de Poliție, pentru că această activitate se desfășoară într-o strânsă colaborare, dar și structurii de crimă organizată coordonată de domnul Gavriș. Eu sunt omul care, atunci când trebuie să facă referire la o activitate care m-a nemulțumit ca ministru, fac referire fără ezitare și trag semnale de alarmă, dar și omul care mulțumește și recunoaște determinarea și capacitatea, profesionalismul cu care s-a lucrat”, a declarat Carmen Dan, la finalul audierilor din comisia de apărare din Parlament.

Precizările lui Carmen Dan vin după ce, în urmă cu câteva luni, ministrul i-a cerut lui Radu Gavriș demisia, în contextul scandalului dosarului polițistului pedofil Eugen Stan.

„Aștept ca șeful Serviciului Omoruri (Radu Gavriș, n.r.) să facă un pas în spate. Așa cum aștept ca șeful de la Control Intern din Brigada Rutieră a facă un pas în spate”, a declarat ministrul de Interne, Carmen Dan, la acel moment.