Radu Mazăre a fost capturat în Madagascar, la scurt timp după ce a fost condamnat la 9 ani de închisoare/ IGPR face anunțul oficial

Publicat: 08 05. 2019, 22:33

Surse judiciare au precizat, pentru Mediafax, că fostul primar al Constanței, Radu Mazăre, a fost capturat de autorități în Madagascar.

Radu Mazăre se află, de la finele anului 2017, în Madagascar.

IGPR anunță, oficial, capturarea lui Mazăre în Madagascar: A fost arestat pentru o perioadă de 6 zile

Inspectoratul General al Poliției Române anunță oficial că fostul primar Radu Mazăre a fost capturat, miercuri, de către autoritățile din Madagascar, fiind arestat pentru o perioadă de 6 zile.

„Autoritățile din Madagascar au comunicat Inspectoratului General al Poliției Române, prin Centrul de Cooperare Polițienească Internațională, faptul că un cetățean român, urmărit internațional pentru punerea în aplicare a unui mandat de executare a pedepsei cu închisoarea de 9 ani, a fost arestat, la data de 8 mai a.c., pentru o perioadă de 6 zile. Poliția Română a fost în permanentă legătură cu autoritățile din Madagascar, colaborând cu acestea în vederea depistării și arestării persoanei urmărite internațional”, au precizat reprezentanții Inspectoratului General al Poliției Române, printr-un comunicat de presă.

Judecătorii instanței supreme l-au condamnat, în 8 februarie, la 9 ani de închisoare cu executare pe fostul primar al Constanței, Radu Mazăre, decizia fiind definitivă. De asemenea, o pedeapsă cu executare a fost dispusă și pentru Cristian Borcea, acesta primind 5 ani. Borcea s-a întors în detenție după ce a fost eliberat condiționat în urmă cu câteva luni.

Mazăre a fost acuzat, alături de alți funcționari, de atribuirea nelegală a unor terenuri (plaje și faleze din Constanța), prejudiciul estimat de DNA ridicându-se la 114 milioane de euro. Decizia instanței a venit după nouă ani de procese și alte opt amânări consecutive de pronunțare a unei sentințe.

Foto: Hepta