Raport: Trei milioane de angajați din domeniul sanitar au fost infectați cu Covid-19 la nivel mondial

Publicat: 16 09. 2020, 17:01
Actualizat: 06 04. 2021, 15:52
Raport: Trei milioane de angajați din domeniul sanitar au fost infectați cu Covid-19 la nivel mondial / Sursa FOTO: https://www.plataformamedia.com

Potrivit unui raport făcut public de Consiliul Internațional al Asistenților Medicali (ICN), aproximativ 3 milioane de angajaţi din domeniul sanitar s-au îmbolnăvit de COVID-19. Numărul celor îmbolnăviți reprezintă 10% din cele aproape 30 de milioane de cazuri înregistrate la nivel mondial.

10% dintre cei bolnavi fac parte din domeniul sanitar

Aproximativ 3 milioane de angajaţi din domeniul sanitar s-au îmbolnăvit de COVID-19, ceea ce reprezintă 10% din cele aproape 30 de milioane de cazuri înregistrate la nivel mondial, conform unui studiu prezentat miercuri de Consiliul Internaţional al Infirmeriei (ICN), care cere guvernelor o mai mare siguranţă pentru acest sector.

Raportul constată că peste 1000 de asistenți medicali au murit în 44 de țări în care datele erau disponibile.

În document se  „oferă o imagine descurajantă a modului în care infirmierii şi alţi lucrători sanitari sunt în continuare expuşi la COVID-19 şi la riscurile asociate”, a subliniat preşedinta ICN, Annette Kennedy, într-un comunicat de presă, care menţionează că printre aceste riscuri se numără „violenţa, prejudecăţile, problemele mentale şi, în ultimă instanţă, sacrificiul suprem”.

Când ar urma să revenim la viața pre-coronavirus

Un om de știință de la OMS susține că omenirea nu va putea reveni la viața pre-coronavirus înainte de 2022. Doctorul Soumya Swaminathan, șef la Organizația Mondială a Sănătății din Geneva, a făcut anunțul marți, 15 septembrie.

„Abia în 2022 (n.r. am putea reveni la viața pre-pandemie), iar înaitne trebuie ca suficientă lume să înceapă să primească vaccinul pentru a-și construi imunitatea. Deci, pentru o lungă perioadă de timp, trebuie să menținem același tip de măsuri care sunt puse în aplicare în prezent – distanțarea fizică, purtarea măștii și igiena respiratorie”,  a declarat doctorul Swaminathan la o conferință de presă online, găzduite de Fundația Națiunilor Unite.

„Aceste măsuri vor trebui puse în aplicare și după ce vaccinul este lansat, pentru că avem nevoie de 60% până la 70% din populație pentru a avea imunitate înainte de a începe să vedem o reducere dramatică a transmiterii acestui virus (…) De asemenea, nu știm cât timp vor proteja aceste vaccinuri – acesta este celălalt mare semn de întrebare: cât durează imunitatea?”, a mai completat specialistul, potrivit CNN.