OMS, un nou avertisment: ”Mortalitatea va crește, la nivel european, în octombrie și noiembrie. Vaccinul nu va pune capăt epidemiei”

Redactor:
Cristian Lisandru
OMS, un nou avertisment: ”Mortalitatea va crește, la nivel european, în octombrie și noiembrie. Vaccinul nu va pune capăt epidemiei”
OMS, un nou avertisment: ”Mortalitatea va crește, la nivel european, în octombrie și noiembrie. Vaccinul nu va pune capăt epidemiei”

Reprezentanții Organizației Mondiale a Sănătății (OMS) trag un nou semnal de alarmă după ce mai multe țări europene se confruntă cu o creștere a numărului persoanelor infectate cu noul coronavirus.

Pandemia este departe de a fi încheiată și, chiar dacă va apărea un vaccin-minune, trebuie să ne așteptăm ca ”ucigașul nevăzut” să acționeaze în continuare, asta din cauza faptului că respectivul vaccin poate funcționa la anumite persoane, însă se poate dovedi neputincios în cazul altora.

Mai mult, OMS avertizează că Europa se poate confrunta cu un număr mai mare de infecții în lunile octombrie și noiembrie, ceea ce va duce – din nefericire – și la o mortalitate mai mare pe continent.

„Va fi mai greu. În octombrie, în noiembrie, vom vedea o mortalitate mai ridicată”, a avertizat Hans Kluge, directorul pentru Europa al OMS, potrivit informațiilor furnizate de AFP.

Hans Kluge: ”Și dacă dintr-odată trebuie să comandăm diferite vaccinuri, ce coșmar logistic…”

Directorul pentru Europa al Organizației Mondiale a Sănătății recunoaște că oamenii își doresc să primească vești bune din partea organizației, însă acestea nu rezumă, deocamdată, decât la teoria că pandemia de coronavirus va înceta, la un moment dat.

Nimeni nu poate anticipa când se va întâmpla asta, iar în ceea ce privește vaccinurile ne putem confrunta, în viitorul apropiat, și cu un ”coșmar logictic”. Și asta pentru că vaccinul are efecte pozitive în cazul unor persoane, însă nu în proporție de 100%, unii oamenii reacționând diferit.

”Aud tot timpul: «Vaccinul va pune capăt epidemiei». Bineînțeles că nu! Suntem într-un moment în care țările nu au chef să audă astfel de vești proaste, și înțeleg acest lucru. Și dacă dintr-odată trebuie să comandăm diferite vaccinuri, ce coșmar logistic…”, a mai declarat Hans Kluge, potrivit sursei citate.

Ce înseamnă ”sfârșitul pandemiei?” Hans Kluge afirmă că oamenii trebuie să se obișnuiască să trăiască, din păcate, în condiții de pandemie, considerând că – în ultimă instanță – mesajul său este, totuși, un mesaj pozitiv.

„Sfârșitul acestei pandemii va fi atunci când, ca comunitate, vom învăța să trăim cu această pandemie. Iar acesta depinde noi. Este un mesaj foarte pozitiv”, a mai declarat directorul pentru Europa al OMS.

 

VIDEO ŞOC | Ce fac aceste asistente dintr-un spital COVID: ”Batjocoresc morţii”. Şefii spitalului au...
Râzi cu lacrimi! Ce a pățit în Vama Veche o virgină din București
FOTO. Nicoleta Luciu, cel mai fierbinte pictorial! Imaginile tinereții într-o decapotabilă din piele
FOTO. Transformare ireală: așa arată unul dintre cei mai renumiți cântăreți români, la 60 de...
Este oficial! Capitala intră în scenariul roșu. Ce s-a decis în cadrul ședintei de azi....
Restaurant deschis în pandemie. Ce a decis să facă un chef cu banii de la...
Un influencer urmărit de 1 milion de oameni a murit de COVID-19, deși era convins...
Râzi cu lacrimi! Ce a pățit în Vama Veche o virgină din București
Patrick Cioaca nu mai exista. Ce s-a ales de baiatul Elodiei si al lui Cristian...
Cristofor Columb a fost EXHUMAT! Cine era de fapt MARELE explorator. Istoria Americii nu va...
Traian Băsescu, scos din sărite: ”Măi dobitocule! Marş afară javră mincinoasă”. Cine i-a provocat această...
BOMBĂ! Ce se va întâmpla cu 3 zile înainte de Ajunul Crăciunului 2020. Predicțiile femeii...
Țara care SE ÎNCHIDE COMPLET! Mesajul șocant al Guvernului acestei țări
Ai unul dintre aceste simptome? Atunci ești considerat suspect de COVID-19
Un business care explodează în România. Nimeni nu credea că se va schimba atât de...
Ziaristul care s-a luptat cu presa, detectivii particulari, izolarea, ameninţările şi cu un colos financiar...
Inchide