Răspunsul Cristinei Tarcea când a fost întrebată de ce nu și-a depus candidatura pentru un nou mandat la instanța supremă – VIDEO

Publicat: 03 07. 2019, 11:54

This browser does not support the video element.

„Răspunsul diplomatic ar suna la maniera „am obosit”. Răspunsul sincer este că în calitate de președinte al Înaltei Curți, din păcate, trebuie să relaționez cu persoane din afara sistemului de justiție și din afara Înaltei Curți. Ce am văzut, ce am trăit și ce am simțit, m-a făcut să îmi fie extrem de dor să trăiesc printre oameni obișnuiți, cu foarte mult bun simț, cu foarte multă onestitate și cu mai puțină imaginație”, a declarat Cristina Tarcea, președintele ÎCCJ.

„Asaltul la care a fost supusă Curtea Supremă m-a făcut de mult timp să meditez la ideea dacă merită sau nu să îmi duc mai departe mandatul. Și am spus: Da, trebuie să îmi termin mandatul, pentru a demonstra că plec când vreau eu și nu când vor alții”, a mai spus Tarcea.

Singurul magistrat care și-a depus candidatura pentru funcția de președinte al ICCJ este judecătorul Corina Corbu, în vreme ce actualul președinte al instanței supreme, Cristina Tarcea, nu și-a depus dosarul pentru un nou mandat.

Mandatul Cristinei Tarcea va expira în luna septembrie a acestui an.