Răspunsul MAI, după cozile de la Pașapoarte: Directorii direcțiilor responsabile „își cer scuze”

Publicat: 16 08. 2017, 14:19
Actualizat: 16 08. 2017, 19:27

Ministrul Carmen Dan i-a convocat, astăzi, la sediul ministerului în ședință de urgență pe prefectul Capitalei și pe directorii direcțiilor generale de la eliberarea permiselor de conducere și înmatriculări și de la pașapoarte, după ce, în zilele de 14 și 15 august, la Serviciul Pașapoarte București, s-au fomat cozi foarte mari în fața ghișeelor.

Mai exact, ministrul a avut în vedere să clarifice de ce „o inițiativă bună”, respectiv deschiderea ghișeelor și în zilele de 14-15 august, care au fost libere de la stat, „s-a confruntat cu asemenea stângăcii, care au creat disconfort celor care au venit să-și depună actele”, după cum declara, în cadrul unei emisiuni televizate, înainte de convocarea directorilor responsabili în ședință.

„Doamna ministru a cerut explicații în legătură cu situația creată în zilele de 14 și 15 august (….) Directorii celor două direcții își cer scuze”, a transmis, în conferință de presă, purtătorul de cuvânt al MAI, Monica Dajbog.

Carmen Dan a solicitat conducerii Direcției Generale de Pașapoarte să îi fie prezentată astăzi o soluție pentru reducerea aglomerației de la sediul din Pipera și a dat două zile termen pentru actualizarea analizei la nivelul tuturor sediilor din județele care se confruntă cu un număr mare de cereri.

„În urma discuțiilor de astăzi, ministrul Afacerilor Interne a solicitat conducerii Direcției Generale de Pașapoarte să actualizeze analiza privind măsurile concrete de extindere a infrastructurii și necesitățile de suplimentare de personal care să deservească la capacitate maximă toate sediile din județele care se confruntă cu un număr mare de cereri. Termenul pentru realizarea acesteia este de două zile”, a mai transmis Dajbog.