Răsturnare de situație: ce erau de fapt lupii care au atacat o gospodărie din Constanța, săptămâna trecută

Publicat: 18 01. 2015, 10:24

Analizele desfășurate într-un laborator sanitar-veterinar au relevat că fiarele sunt ”câini rasă comună cu unele caractere fenotipice întâlnite și la rasa Husky Siberian”, conform unui comunicat al DSV Constanța.

”Sunt două exemplare de câini rasă comună, femelă și mascul, ce prezentau unele caracteristici ce pot apărea și la rasa husky siberian”, a declarat dr. Corina Ivanciu de la DSV Constanța. ”Sunt câini care au niște instincte primare net superioare altora, sunt câini foarte inteligenți, dar care se pot întoarce în sălbăticie mult mai repede”, a declarat dr. Adrian Bâlba, directorul Complexului muzeal de științe ale naturii Constanța.

Stirileprotv.ro scrie că la originea problemei stă abandonul câinilor de rasă, care din lipsă de hrană se sălbăticesc. Animalele abandonate se încrucișează necontrolat, rezultând exemplare foarte agresive. De altfel, în ultima vreme au fost semnalate atacuri ale unor astfel de exemplare nu numai în județul Constanța, ci și în alte zone ale țării, mai scrie sursa.