RATB ar putea scumpi semnificativ călătoriile

Publicat: 01 08. 2015, 08:58

„RATB a trimis către Consiliul General o înștiințare referitoare la debitul pe care ANAF l-a impus instituției, o impunere de 272 de milioane de lei pentru TVA-ul aferent reducerilor și gratuităților. Cei de la RATB s-au interesat care este procedura pentru eșalonarea pe cinci ani a acestei datorii către ANAF. Dacă nu fac reeșalonarea vor plăti penalități ce se acumulează zilnic. Dintre cei 272 de milioane de lei 100 de milioane de lei este datoria de bază, iar 172 sunt penalitățile”, a spus Cornel Pieptea.

El a menționat că, potrivit calculelor făcute de conducerea RATB, creșterea tarifului călătoriei și al abonamentelor ar aduce venituri de 4,2 milioane de lei suplimentar față de veniturile actuale. ”Adică o mare parte dintre cei 4,6 ( n.r. milioane lei) pe care vor trebui să îi plătească timp de 5 ani dacă se acceptă reeșalonarea — acesta este motivul pentru care ei au solicitat, în urmă cu câteva zile, către Municipalitate, creșterea tarifelor la transportul public”, a explicat Pieptea.

Cornel Pieptea a precizat că doar primarul general Sorin Oprescu poate iniția proiecte referitoare la bani, scrie Agerpres.