RATB își ia mașină blindată. Pe ce va cheltui 33 de milioane de lei

Publicat: 20 07. 2016, 13:02
În cadrul primei ședințe a Consiliului General al Municipiului București, consilierii au decis acordarea a 33 de milioane de lei Regiei Autonome de Transport București (RATB). 
 
Din acești bani, 19 milioane de lei, vor fi folosiți pentru modernizarea a zece tramvaie vechi, pe care însă nu se vor monta aparate de aer condiționat.
 
,,Modernizare înseamnă reconstrucție parțială a tramvaiului, prin coborârea podelei pe 20% din suprafața vagonului. La modernizări nu putem să punem aer condiționat pe tramvaiele vechi, ci numai pe cele pe care le construim noi”, a declarat pentru MEDIAFAX Constantin Tobescu, purtătorul de cuvânt al RATB.
 
Alte 4,7 milioane de lei vor fi folosite pentru a cumpăra 4 autobuze cu etaj, care vor fi folosite de anul viitor pentru circuitul turistic al Bucureștiului.
 
RATB va beneficia de asemenea de 4,4 milioane lei pentru construirea unui tramvai nou, în uzina proprie. 
 
3 milioane de lei vor fi folosiți pentru a cumpăra trei centrale termice, necesare pentru încălzirea apei și a incintelor din depourile Colentina și Vatra Luminoasă. 
 
Alte achiziții plănuite de RATB sunt un buldoexcavator de 387.000 de lei și o mașină blindată de transport valori, care va colecta banii de la tonetele unde se vând bilete, în valoare de 237.000 de lei.