RAZIE de amploare la taximetriștii de pe lângă ȘASE AEROPORTURI din țară. Polițiștii combat TAXIMETRIA ILEGALĂ

Publicat: 28 07. 2018, 15:49
Actualizat: 27 03. 2019, 20:42

Persoanele care practică taximetria în mod ilegal și taximetriștii care nu respectă regulile de tarifare, au fost subiectul unei razii a Poliției în apropierea a șase aeroporturi din România.

Acțiunea a avut loc sub coordonarea Direcției de Poliție Transporturi din cadrul Inspectoratului General al Poliției Române. În doar două ore, au fost aplicate 61 de sancțiuni contravenționale, în valoare de 13.435 de lei. Polițiștii au făcut verificări în zona aeroporturilor internaționale Henri Coandă București, Cluj-Napoca, Timișoara, Craiova, Bacău și Iași.

Activitatea a vizat depistarea persoanelor care practică ilegal activitatea de taximetrie, a celor care acostează persoane pentru a le oferi ilegal astfel de servicii, precum și a celor care, deși sunt autorizați, nu respectă regulile de tarifare sau standardele de calitate ale serviciilor oferite.

Dintre sancțiunile aplicate, 45 au fost pentru încălcarea normelor privind circulația pe drumurile publice, 9 pentru încălcarea prevederilor Legii nr. 38/2003 privind transportul în regim de taxi și în regim de închiriere, iar 7 pentru alte abateri, transmite Poliția Română.

De asemenea, pe parcursul activităților desfășurate, au fost dispuse trei măsuri de reținere a certificatului de înmatriculare auto.

Foto: Facebook/Poliția Română