Reacția patronului Lactate Brădet după scandalul îmbolnăvirii copiilor din Argeș: ”Valul uriaș de solidaritate a românilor se poate materializa”

Publicat: 10 03. 2016, 11:59

„După ce Institutul Cantacuzino a anunțat că lactatele Brădet nu sunt la baza îmbolnăvirilor recente ale copiilor cu E.coli, patronul fabricii de lactate, Marius Badea, a anunțat decizia de a transforma compania Lactate Bradet SRL în Brădet Românesc S.A., unde orice român poate deveni acționar. Astfel, valul uriaș de solidaritate a românilor cu brandul românesc Brădet, grav afectat de acuzațiile nefondate ale autorităților publice, se poate materializa prin subscriere pentru acțiuni ale noii companii sau sprijin financiar contra bonuri de cumpărături”, arată firma, într-un comunicat.

Proprietarul Brădet și-a propus să obțină prin sprijina.ro finanțări de 10 milioane lei, într-un interval de 60 de zile.

„După strângerea capitalului, înființăm societatea pe acțiuni și în funcție de banii subscriși decidem: fie construim o fabrică nouă, fie extindem fabrica actuală. Eu personal mă voi implica pentru a realiza astfel cea mai mare fabrică de prelucrare a laptelui, cu capital integral românesc”, a afirmat Badea.

Patronul Brădet a declarat miercuri corespondentului MEDIAFAX că anunțul Institutului Cantacuzino, potrivit căruia brânza nu a fost cauza îmbolnăvirii copiilor, este cea mai bună veste pe care a primit-o și a precizat că nu are de gând să-l dea în judecată pe nimeni.

Institutul Cantacuzino a anunțat rezultatele analizelor făcute în cazul copiilor din Argeș, Sibiu și Bacău, îmbolnăviți cu E.Coli, stabilind că profilul genetic al tulpinilor de E.Coli izolate de la pacienți, din brânza de la Brădet și din carnea de pui nu sunt identice.

Ministrul Agriculturii, Achim Irimescu, declara în urmă cu o săptămână că bacteria E. Coli O26, care a fost cauza îmbolnăvirii bebelușilor din Argeș, a fost descoperită în produse lactate ale firmei „Lactate Brădet” din Curtea de Argeș. Ulterior, Achim Irimescu a afirmat că dovada legăturii dintre brânza cu E.Coli de la „Lactate Brădet” și cazurile bebelușilor din Argeș îmbolnăviți nu există, Ministerul Sănătății având datoria să finalizeze ancheta, el apreciind însă că, prin indicarea producătorului, poate a salvat alte vieți.