Reacția Poliției Române după presupusa evadare a lui Mazăre: Nu am primit nicio informare oficială

Publicat: 17 05. 2019, 20:12

„În referire la aspectele apărute în spațiul public, cu privire la evadarea persoanei urmărite internațional, Radu Ștefan Mazăre, facem precizarea că la nivelul Poliției Române nu s-a primit nicio informare oficială în acest sens”, se arată în informarea transmisă de reprezentanții Poliției Române.

Precizările vin după ce, vineri seară, postul de televiziune România TV a prezentat informația potrivit căreia fostul primar al Constanței, Radu Mazăre, ar fi evadat din închisoarea din Madagascar.

Poliția Română a demarat formalitățile necesare aducerii în țară a lui Radu Mazăre, fiind constituită o escortă, astfel încât fostul primar al Constanței ar urma să fie adus în țară luni, 20 mai, informează IGPR.

Mazăre are de executat o pedeapsă definitivă: judecătorii instanței supreme l-au condamnat, în 8 februarie, la 9 ani de închisoare cu executare pe fostul primar al Constanței. Radu Mazăre a fost acuzat, alături de alți funcționari, de atribuirea nelegală a unor terenuri (plaje și faleze din Constanța), prejudiciul estimat de DNA ridicându-se la 114 milioane de euro. Decizia instanței a venit după nouă ani de procese și alte opt amânări consecutive de pronunțare a unei sentințe.