REACȚIE. IPS Pimen, printre primii pacienți tratați cu plasmă cu anticorpi de la donatori vindecați. Streinu Cercel: „Informația nu este pentru media! Lăsați doctorii să-și facă treaba! Jenant!”

Publicat: 06 05. 2020, 09:04
Actualizat: 07 04. 2021, 00:29
IPS Pimen a încetat din viață. Anunțul, făcut de Trinitas TV

Arhiepiscopului Sucevei și Rădăuților, IPS Pimen, se află printre primii pacienți infectați cu coronavirus din România care au primit tratament cu plasmă recoltată de la pacienți vindecați, ce conține anticorpi și poate ajuta la vindecarea de infecția cu COVID-19, spun surse medicale pentru HotNews.

Jurnaliștii de la  HotNews.ro au încercat să obțină un răspuns oficial de la Adrian Streinu Cercel, directorul Institutului Matei Balș, unde este tratat IPS Pimen:

„Nu veți primi acest raspuns pentru că nu este pentru media. Decizia terapeutică aparține medicului curant și nu media. Încetați să mai chestionați deciziile terapeutice. Lăsați doctorii să-și facă treaba! Stop Stop Stop mesajelor cu iz medical! Jenant!”, a declarat Adrian Streinu Cercel.

IPS Pimen este internat de mai mult de două săptămâni la Institutul de Boli Infecțioase Matei Balș din București, al cărui manager este Adrian Streinu Cercel. El este tratat în acest moment în secția de Terapie Intensivă a spitalului.