Record absolut de cazuri de coronavirus în SUA. Este cel mai mare bilanț zilnic înregistrat de vreo țară de la începutul pandemiei

Publicat: 11 01. 2022, 11:21
FOTO - caracter ilustrativ: Pixabay

Statele Unite ale Americii au raportat luni 1,35 de milioane de noi cazuri de coronavirus, potrivit Reuters. Este cel mai mare bilanț zilnic înregistrat de vreo țară de la începutul pandemiei.

Recordul anterior, de 1,03 milioane de cazuri, a fost înregistrat pe 3 ianuarie. Media pe 7 zile a cazurilor noi s-a triplat în două săptămâni, ajungând la peste 700.000 de noi infecții pe zi.

Recordul de noi cazuri a venit în aceeași zi în care numărul pacienților spitalizați din cauza Covid-19 a atins, de asemenea, un record istoric în State, după ce s-a dublat în ultimele trei săptămâni. Mai exact, este vorba de peste 136.604 persoane spitalizate, ceea ce a depășit recordul de 132.051 din ianuarie 2021.

De asemenea, numărul deceselor este, în medie, de 1.700 pe zi, în creștere față de cele aproximativ 1.400 raportate zilnic în perioada anterioară.

Varianta Omicron este cea mai contagioasă de până acum și chiar dacă nu duce la atât de multe forme grave de boală ca celelalte tulpini, sistemul sanitar ar putea fi suprasolicitat din cauza numărului mai mare de îmbolnăviri.

Răspândirea rapidă a Omicronului a dus din nou la închiderea multor școli. De asemenea mai multe industrii cheie se confruntă cu o lipsă de personal din cauza îmbolnăvirilor frecvente de Covid-19.

Spre exemplu, oraşul New York a suspendat serviciul pe trei linii de metrou ca urmare a îmbolnăvirii a numeroşi muncitori. Planurile companiilor ca angajaţii să revină la lucru au fost de asemenea perturbate.

Un vaccin anti-COVID-19 reproiectat să vizeze în mod specific varianta Omicron este probabil necesar, a declarat luni CEO-ul Pfizer Inc, Albert Bourla, adăugând că, până în martie, compania ar putea avea unul gata de lansare.